8 Nisan 2014 Salı

Kitap Yorumu : İkiz Bedenler - Tess Gerritsen


  Arka Kapak
  Dr. Maura Isles, deyim yerindeyse hayatının en tehlikeli olayına tanık olmak üzeredir. Yüzleşeceği seri katil beraberinde çok gizli sırları açığa çıkartacak. Cerrah ve Günahkar adlı romanların devamı olan bu muhteşem gerilim romanında Jane Rizzoli serisinin yeni hikayesine tanık olacağız.

  Dr. Maura Isles, geçimini kadavraları incelemekle sağlamaktadır.Metropolitan Cityde patoloji uzmanı olarak çalışan Isles, normal bir insanın hayatında göremeyeceğinden çok daha fazla ceset görmüştür-bunların çoğu hunharca katledilmiş insanların cesetleridir.Fakat daha önce hiç kanının çekildiği, dona kaldığı, tansiyonunun düştüğü bir vakayla karşılaşmamış olan Maura'nın karşısındaki cesedin duruşu bile onu korkutmaya yetmiştir. Çünkü daha önce önünde uzanan cesetlerden hiç biri onun cesedi olmamıştır.

  Her şey ortadadır. Gözleri önünde yatan cesetten daha gerçek bir delil yoktur. Jane Rizzoli'de cesedin Maura'nın evinin önünde ölü bulunduğunu söyler. Cesetteki tüm uzuvlar Maura'nın  vücudundakilerle neredeyse örtüşmektedir. Daha da korkunç olanı, Maura'nın ve cesedin doğum tarihi ve kan grubu tıpatıp aynı dır. Şoktaki Maura için son seçenek , DNA testi olacaktır fakat testin sonucu daha da şok edicidir: Ceset Maura'nın ikiz kardeşidir. Şimdiden karanlık, tehlikeli ve rahatsız edici bir cinayet davasına dönen arkasında birçok karanlık sırrı barındırmaktadır.

  Cevapların peşine düşen Maura, bir sahil ilçesi olan Mainee gider. burada da onu korkunç süprizler beklemektedir. Herşeyden daha ürkütücü olanı ise, etrafta kol gezinen seri katilin, cinayetlerine de durmak bilmeden devam etmesidir. Katliamı durdurmak  ve geçmişi hakkındaki bu karanlık sayfaları aydınlatmaya çalışan Maura'nın ilk işi hiç kimsenin bilmediği, bu güne kadar görmediği gizli annesini bulmak olacaktır.


^^ İkiz Bedenler,hayatımda okuduğum ilk korku ve Tess Gerritsen romanıydı :') ve sanırım ilk kez 12-13 yaşlarında okumuştum.O kadar etkilenmiştim ki,bi dönem (uzunca bir süre) Tess Gerritsen harici hiçbir yazar romanından keyif almamıştım :D Böyle de psikopatlaşmıştım yani :D Ablam yasakladığı halde evdeki tüm Tess Gerritsen kitaplarını okuyup bitirmiştim :Dd ( yaklaşık 10 kitap .s ) HERNEYSE : :D Kesinlikle okunması lazım olan,çok sürükleyici ve hayret verici mükemmel bir kitap.Ki Tess Gerritsen kitabı olmak bunu gerektirir :3 Çoğu yerinde ağzım açık kalmıştı.Çoğu yerinde hayret etmiştim ve çok etkilenmiştim.
♥ Olaylar Maura'nın seyahatten dönüp de evinin önünde işlenen bir cinayet vakasıyla başlıyor.Herkesi şoke eden bu cinayetin sırları açıldıkça Maura hayatıyla ilgili yeni şeyler öğreniyor.

Spoiler :
Maura'nın kardeşi ölmüş olmasaydı,böyle mutlu mesut yaşasalardı cidden mutlu olurdum :/ Rizzoli bu kitap da daha geri planda ve hamile :') Tam hatırlayamasam da sonunda Maura'nın mutlu mesut yaşamak üzere olduğu adamın eski karısının katil çıkması ciddi ciddi beni şaşırtmıştı .s Ayrıca otopsi sahnelerinin aşırı açık anlatılması da insanı etkiliyor :/
Spoiler Son

Kesinlikle okunası bir kitap.Kitap baştan sona sürükleyici ve hep heyecan en üst seviyede.Cinayet romanı seven varsa bu kitabı mutlaka okumalıı :) ^^

Sayfa Sayısı : 448     Puanım : 5
   

2 yorum:

  1. Allahtan kitabi okudum da senin spoilerini gormedim masallah butun heyecanini kacirmissin yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam olarak ne yönden iğnelediğini anlamadım, farkındaysan spoilerlı kısmı belirtmişim?

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...