2 Ağustos 2016 Salı

Kitap Yorumu: Tersyüz - Amy Harmon


Ambrose Young okulun en çekici çocuğu ve kasabanın yıldız güreşçisiydi. Uzun boylu ve yapılı bir vücudu, omuzlarına değen saçları ve yakıcı gözleriyle aşk romanlarının kapaklarını süsleyebilecek kadar yakışıklıydı. Fern Taylor bunun farkındaydı ve Ambrose Young'a âşıktı. Belki de bu kadar yakışıklı olduğu için Fern asla onunla birlikte olabileceğini düşünmemişti. Ta ki her şey tersyüz olana ve Ambrose'un eski yakışıklılığından eser kalmayana kadar… Tersyüz, beş genç adamın küçük bir kasabadan kalkıp savaşa gidişinin ve içlerinden sadece birinin geri dönüşünün hikâyesi... Hayatı, benliği, güzelliği kaybetmenin hikayesi... Bir kızın, yıkılmış bir çocuğa ve yaralı bir savaşçının, sıradan bir kıza olan aşkının hikâyesi... Kalp kırıklığının üstesinden gelen bir arkadaşlığın ve bilinen kalıpların dışına çıkan bir kahramanın hikayesi... Tersyüz, hepimizin içinde biraz iyiliğin biraz da kötülüğün olduğunu keşfettiğimiz modern çağın Güzel ve Çirkin'i...



Herkese merhabaa!
Tersyüz, her şeyiyle mükemmel ötesi bir kitaptı. O kadar gerçek, o kadar güzeldi ki; bahsedilen aşk o kadar saftı ki kitaba hayran kalmamak mümkün değil. Okuyan herkesi inanılmaz etkileyeceğini düşünüyorum. Aynı zamanda okuyan herkese bir şeyler katacağını düşünüyorum. Hayatın başımıza neler getireceği belli olmaz, kazanan her zaman ruh güzelliği olsun!


Modern "Güzel ve Çirkin". 
Ambrose Young ve Fern Taylor'un yaşadığı eşsiz aşkı anlatan, aynı zamanda Fern'in kuzeni sayesinde sizi çok farklı duygulara sürükleyen kitabımız, verdiğiniz paranın her kuruşuna değecek bir kitap. Samimi söylüyorum uzun zamandır bu kadar güzel, bu kadar kaliteli bi kitap okumamışım onu farkettim.


Kitaptan biraz bahsedersem:
Ambrose Young; lisede olmasına rağmen yapılı vücudu ve eşsiz yüzü ile herkesin âşık olduğu ana karakterimiz. Arkadaşlarıyla orduya yazılıp savaşa gidene kadar hayatı çok güzel ilerler. Aile yönünden şanssız olsa da, bu genç yaşında güreşerek sayısız şampiyonluk kazanmış bir sporcudur.

Fern Taylor; dişleri telli, hiçbi şekilde kendini beğenmeyen, kızıl saçlı ana kızımız. Küçüklüğünden beri en yakın arkadaşı ciddi bir rahatsızlığı olan kuzeni Bailey. Fern, tam bir aşk romanı tutkunu ve kitap yazarı. Ambrose Young'a kalpten bağlı ve ona olan aşkı kesinlikle gerçek. Ana kızımızı gerçekten çok sevdim. Her yönüyle kendime onu çok yakın hissettim. :') 

Rita; Fern'in en yakın arkadaşı. İyi bir kız fakat yanlış seçimler yapıyor ve bu seçimleri kitabımızın seyrini ciddi şekilde değiştiriyor. Aşırı güzel bir kız ve Fern'in özgüvensizliğinin bir sebebi de yakın arkadaşının bu kadar güzel olması. Bir ara Rita ve Ambrose'un bir beraberlikleri oluyor ve Rita, Ambrose'un kalbini kazanmak için Fern'e mektuplar yazdırıyor. Bu mektuplardan aşırı etkilenen Ambrose, sonradan mektupları yazan kişinin Fern olduğunu öğreniyor. 

Bailey; Fern'in kuzeni. Çok ciddi bir hastalığı var ve bu hastalık onu gün geçtikçe öldürüyor. Tekerlekli sandalyeye mahkum fakat inanılmaz bir enerjisi var. Ya en sevdiğim karakter sanırım Bailey benim. Kendisiyle dalga geçmesi, umuda ihtiyacı olduğu halde başkalarına umut aşılaması, insanlar pes ettiğinde onları yüreklendirmesi o kadar güzeldi ki... Bunları okumak ise ayrıca güzeldi tabii ki :")




Fazla derine inmeden ancak bu kadarcık bahsedebiliyorum. Gerisini okuyup öğrenin ama cidden mutlaka okuyun mut-la-ka. Bir insanın görünüşüne hayran, içine ise âşık olunurmuş. Kitap ruhunuza hitap ediyor, içinize işliyor. Güzelliğin görünüşten ibaret olmadığını öğretiyor. Her şeye rağmen enerjimizi yitirmememiz gerektiğini öğretiyor. 
Ya kitabı okuyunca insanın âşık olası geliyor.
Bu yüzden okuyun-okutturun. Harika bir kitap ~


Yazar: Amy Harmon
Sayfa Sayısı: 376
Çevirmen: Arzu Altınanıt
Yayınevi: Yabancı
Puanım: 5


2 yorum:

  1. Merak ettim gercekten. Son zamanlarda bu tarz bir kitaba ihtiyacim vardi. Yorumunuz icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben tesekkür ederiim :) Kesinlikle okumalısınız, hatta ben de tekrar okumalıyım...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...