21 Ekim 2019 Pazartesi

Joker - Film Yorumu


Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide topluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

Heeerkese merhabaa (^v^)
Bugün efsane bi filmi anlatıcam size, çok spoilera girmeden. Belki çoğumuz izledi ama olsun. Ben de vizyona girdiği gün koşup izledim hemmen. Bazıları beğenmemiş Joker'i Joaquin Phoenix canlandırdığı için fakat bence tamamıyla önyargı. Ben çok beğendim filmi de oyunculuğu da. 

Filmimizde hepimizin yakından tanıdığı Joker'in karakterine bürünmesini aşama aşama izliyoruz. Onu böyle biri haline getiren sebepleri görünce ister istemez empati kurup hak veriyoruz. Bu sebeple biraz tehlikeli bulunan bi film. Kimseye bi zararı yokken çeşitli zorbalıklara maruz kalıyor. Annesinin rahatsızlığı, babasız büyümesi ve sonrasında öğrendiği gerçekler Arthur'u Joker olmaya iten sebeplerden yalnızca birkaçı...

HÂLA GİTMEDİYSEN HEMEN YARIN GİDİP İZLE!!!

Bundan sonrası spoilerlı-----

Gündüzleri palyaçoluk yapıyor, geceleri de komedyen olmanın hayaliyle yaşıyor. Bi tv programının sunucusunu hayallerinde babası yerine koyuyor. Ona güler yüzle yaklaşan kapı komşusunu hayallerinde sevgilisi yapıyor. Hayal dünyasında yaşamasının tek sebebi de insanlar. En büyük etken ise küçükken ona işkenceler edip gülmesini isteyen annesi (aslında üvey annesi). Bu sebeple Arthur acı çektiğinde ya da ağlamak istediğinde gülüyor. Çünkü bu şekilde büyütülmüş. Sürekli gülmesi gerektiğini düşünüyor. Öyle ki annesi ona "Happy" diye hitap ediyor.


İlk cinayetini metroda onunla uğraşan üç kişiyi öldürerek işliyor. Sonrasında bulunduğu yerde büyük bir başkaldırıya sebep oluyor bu cinayet. İnsanlar zengin kesime olan kinini, Joker'e dönüşmeye başlayan Arthur'un cinayetiyle dışa vurmaya başlıyor. Ailesiyle ilgili gerçekleri öğrenip annesini öldürüyor. Bu cinayetten sonra; Arthur, tam anlamıyla Joker'e dönüşüyor. Ona zorbalık yapan iş arkadaşını da öldürüyor fakat masum arkadaşının gitmesine izin veriyor. Çünkü Joker'in derdi yalnızca onu üzen insanlarla. Onu bu hale getiren insanlarla. 


En büyük hayali komedyen olmak. Bu hayalinden dolayı bir mekanda stand-up gösterisi yapmaya çıkıyor. Sahneye çıktığında yalnızca güldüğü için garip karşılanıp viral oluyor. Hayallerinde babası olan sunucu, Joker'i programına davet ediyor (tabii ki iyi niyetli bi çağırma değil). TV programına çıkan Joker canlı yayında sunucuyu öldürüyor. O sırada dışarda çok büyük bir başkaldırı var ve öncüsü Joker. Polisler O'nu yakalayıp merkeze götürürken JokerTeam polis arabasını durdurup Joker'i kurtarıyor. İşte tam o an efsane sahneyi izliyoruz. 
Ağzındaki kanla yüzüne gülümseme yaptığı sahne. 
Çektiğim acılarla yine ve yeniden gülüyorum. 
Öte yandan ilk Bruce (Batman) ve Joker karşılaşmasını da bu filmde görüyoruz. Filmin sonuna doğru Batman'in ailesi de başkaldırıda öldürülüyor.


Filmin sonuna kadar hep yaşadığı zorbalıklar sebebiyle şiddete ve cinayete başvuran Joker; en son sahnede "sebepsizce" doktorunu öldürüyor ve film bu şekilde bitiyor.

Spoiler sonu-----

Her saniyesiyle beni acayip etkiledi. Filmden çıktığımızda arkadaşlarımla bi posta Joker gülüşü falan yaptık garipti bilmiyorum shskcjdjk. Ağır bi film fakat kesinlikle izlenmeli. Harika bi oyunculuk ki Phoenix uzun süredir rolüne hazırlanıyormuş. Joker rolü için 23 kilo vermiş... Ortaya da harika bi iş çıkmış. 
Mut-la-ka izleyin!!!
Çıkınca istemsiz kahkaha atacaksınız ;)););))


Eskiden hayatımın trajedi olduğunu düşünürdüm, aslında komediymiş. 


Tür: Dram, +18
IMDb: 8,9
Süre: 122 dakika
Puanım: 5



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...