19 Nisan 2018 Perşembe

Dangal - Film Yorumu

 2010 Olimpiyat Oyunları… Hindistan, tarihi boyunca güreş dalında hiç altın madalya kazanmamıştı. O yıl yarışa 22 yaşındaki Geeta Phogat katıldı. Olimpiyatlara Hindistan’ı temsilen katılan ilk kadın güreşçi olan Geeta, aslında hiç “profesyonel” güreş eğitimi almamıştı. Onu, genç yaştan itibaren kendisi de güreşçi olan babası yetiştirmişti. Ama Geeta, tüm engelleri aşarak Hindistan’a güreş dalında altın madalya getiren ilk sporcusu olmayı başararak tarihe geçti. 
2014 yılında yapılan bir sonraki Olimpiyat oyunlarında ise Geeta’nın kız kardeşi Babita Kumari, ülkeye bir altın madalya daha kazandırdı!
 Azim, kararlılık, tutku ve mücadele dolu bu ilham veren başarı öyküsü, Aamir Khan’ın yapımcılığı ve oyunculuğuyla tüm dünyanın konuştuğu bir filme konu oldu.


Kesinlikle hayatımda izlediğim en harika film!!!! O kadar etkileyici ve o kadar güzel ki, insanın güreşçi olası geliyor. Sadece güreş ile ilgili de değil, izlediğinizde sizi her açıdan inanılmaz motive eden bir film. İki kere izledim, yirmi kere de izlerim sıkılmadan. Her izlediğimde de aynı etkiyi yaratacağına eminim.


Konusundan bahsedecek olursam: Mahvahir, gençliğinde güreşmiş ve bu spora büyük tutkusu olan; çok yetenekli Hintli bir adam. Dünya şampiyonu olabilecekken babası yüzünden olimpiyatlara katılamaz ve bu tutkusunu içine gömmek zorunda kalır. Tek bir hayali var, o da: oğlunu dünya şampiyonu yapmak. Fakat eşiyle her yolu deneseler de tüm çocukları kız doğar. Mahvahir'in tüm hayalleri yıkılır ve bu tutkusunu tekrar içine gömmek zorunda kalır.


Mahvahir mutsuz mutsuz takılırken, en büyük kızı Geeta ve onun bir küçüğü Babita iki erkek çocuğunu döverler ve çocukların aileleri Mahvahire şikayete gelirler. İşte o an Mahvahir anlar: "Kızları doğuştan Güreşçi'dir."


İlk başta güreşmeyi hiç istemeyen küçük kızlar, bol bol mesaj içeren olaylar sonucunda ruhen de birer minik güreşçi haline gelirler. Sıkı bir disiplin ve babalarının profesyonelliği sayesinde tüm erkekleri güreşte yıkacak duruma gelirler. Hindistan'ın küçük bir köyünde yaşadıkları için başta herkes tarafından ayıplanırlar. Fakat zamanla tüm köyün tabularını yıkıp herkesin destek ve takdirini kazanırlar.


Olaylar o kadar güzel ilerliyor ki film üç saat olmasına rağmen tek bir saniyesinde bile sıkılmadım. Yaşanmış bir olay olduğu için ayrıca çok etkiledi beni. Bir de Aamir Khan'ın film için 22 kg alıp sonra tekrar film için bu kiloyu vermesi......?!!?


Film her açıdan azim öyküsü. Aamir Khan filminin kötü olmasını beklemiyordum zaten ama bu film gerçekten çok çok güzel. Her sahnesi, başı, sonu çok güzel. Konusu, içeriği, mesajları çok çok güzel. Ayrıca kadınlara olan tabuları hafifletmesi..... En çok etkilendiğim yanı bu oldu sanırım. İstediğimizde yapamayacağımız şey yok!



İçinizdeki gücü hissedemediğiniz zamanlarda, sizi kendinize getirebilecek; bakış açınızı değiştirebilecek bir film. Özellikle sınava girecekseniz çok yararlı olacağını düşünüyorum. Hunharca tavsiye ediyorum gidin mutlaka izleyin, izlettirin.

(Sağdakiler hikayenin asıl sahipleri)

-Fragman-

Puanım: 5
Tür: Biyografi, aksiyon, dram
Süre: 170 dakika
IMDb: 8,5/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...